Over Ons

 

Opera Animous

Correspondentieadres:

Vinkenslag 20

1426 AM De HoefArtistiek Leider

Machteld van Bronkhorst

Tel: 06 - 43 00 90 73

machteld@operanimous.nl


Muzikaal Leider / Vocal Coach

Wieke van Wingerden

wieke@operanimous.nl


Website

Erik Ploeg

erikploeg@gmail.com

 
Historie Opera Animous maakt sinds 2006 kleinschalige opera voorstellingen in het theater, maar ook op locatie. In 2006 was dat Martha (Boer zoekt vrouw) van Friedrich von Flotow in Chateau de Blagnac, in 2007 La belle Hélène van Offenbach in Amsterdam, in 2008 L’ enfant et les sortilèges van Ravel in Blagnac en in 2009 Suor Angelica van Puccini in Daverdisse in de Belgische Ardennen en het Baljuwhuis in Wassenaar. In 2009 maakten zij bovendien de bijzondere bewerking van Lully's Phaeton die tourde langs 8 theaters in Nederland.


Muziektheater voor de toekomst Opera Animous  probeert opera te ontdoen van - de vaak negatieve-  etiketten die het genre in de 20e eeuw meekreeg. Opera Animous probeert met haar voorstellingen te laten zien dat opera niet 'elitair', 'statisch'  of een saai is, maar een vorm van muziektheater die niet eens zover af staat van populaire vormen als de musical. Opera Animous bewerkt graag mooie klassieke operawerken tot een eigentijdse voorstelling waar het publiek van nu (of dat nou jong of al wat ouder is) zich in kan herkennen. En vooral een bijzondere ervaring opdoet bij het beleven van onze voorstellingen, die dicht op je huid zitten

Visie op muziektheater De voorstellingen van Opera Animous hebben met elkaar gemeen dat ze een duidelijke visie hebben op het stuk en de thema's die tekst en muziek aan de kaak stellen. Die visie wordt verbeeld in uitbundige en fantasievolle vormgeving en een heldere regie met een duidelijke focus. Dat alles wordt verbonden door de muziek van het werk, dat voor alles het belangrijkste uitgangspunt vormt.

Jonge Professionals Opera  Animous heeft als een van haar missies jong Nederlands operatalent een podium te bieden. Heb je een (bijna) afgeronde zang- of muziektheateropleiding aan een van de conservatoria en wil je een keer meedoen aan een van onze producties neem dan contact op met Wieke van Wingerden. Een paar keer per jaar houden we algemene audities. Als we voor specifieke producties mensen zoeken kondigen we dat hier ook aan.


Educatie Met educatieve workshops, speciaal ontwikkeld voor verschillende publieksdoelgroepen willen we opera op een bijzondere manier onder de aandacht brengen. We beperken ons daarbij niet tot scholieren! Ook de (wat) oudere toeschouwer kan bij onze workshops interessante informatie over onze stukken, werkwijze, de cast en geschiedenis van deze opera te weten komen.

Publieksinleiding Onze voorstellingen worden altijd voorafgegaan door een inleiding, gegeven door een operakenner. Hiermee heb je als toeschouwer al een beetje voorsprong waardoor de voorstelling nog beter te volgen wordt;  in een half uur kom je meer te weten over het verhaal, maar ook over de componist en de tekstschrijver en de tijd waarin het stuk werd geschreven en komen diverse anekdotes en interessante wetenswaardigheden langs.